Från och med 2016 kommer vi att erbjuda våra kurser för offentliga kök enbart i paket där både kökspersonal, pedagoger och gärna föräldrar utbildas. Vi har sett att detta ger ojämförligt bäst resultat. Vi ser också gärna att politiker och tjänstemän i er kommun tar del av utbildningen. Upplägget tas fram i dialog med er.
Våra huvudkurser beskrivs nedan, men vi kan även erbjuda skräddarsydda kurser inom ämnet hållbar livsmedelskonsumtion.
Kursutvärderingar visar att våra pedagoger är mycket uppskattade och att kursupplägget har en god blandning av teori och praktik. Våra kurser inom miljövänlig mat ger goda resultat, vilket påvisas bland annat genom att flera av de kommuner som ingår i Ekomatsligans toppskikt (kommuner med störst andel ekologisk mat) tidigare har deltagit i våra kurser.
Ämnen som behandlas under kursen:
Vi erbjuder endags- och halvdagskurser med temat ”Miljösmart – klimatsmart gastronomi i offentlig sektor”, Vi sätter fokus på årstidsanpassat, vegetariskt, ekologiskt och närodlat, och blandar teori med en mycket uppskattad inspirationsmatlagning på 15-20 vegetariska rätter. Läs mer i kursbeskrivningen
Eko-kocken Erik Måneld bjuder på både sig själv och sin kunskap om hur maten i mottagningskök kan nå nya höjder. Tillbehör, bröd, sallader och presentation av maten är självklara delar av kursinnehållet. I kursen ingår även en mycket uppskattad smaksafari i mån av tid.
Med teori och praktik visar vi hur vi med hållbarhetstankarna som språngbräda kan höja måltidsupplevelsen. Vi tar avstamp i sensoriken – läran om upplevelsen av smaker – och tar reda på vad det är som skapar en riktigt god och samtidigt riktigt hållbar måltid.
I kursen ingår bl.a. följande:
Låt dig ledas av några av landets bästa kockar i en kurs där ni lagar, smakar och bakar i ett fullt utrustat restaurangkök. Något för ditt företags personalklubb / din avdelning på jobbet? Eller för dig och dina vänner upplagt som en studiecirkel? Hör av dig till oss så kommer vi fram till ett bra upplägg. Ring eller maila oss!
Vad kan jag vinna på att KRAV-certifiera min restaurang? Hur går det till, vilka regler måste jag följa och vad kostar det? Svar på dessa frågor och fler därtill får du på vår kurs. Kontakta oss för mer information!
En inspirerande dag med information under resan om matens miljöpåverkan m.m., ekologisk lunch och studiebesök på lantbruk.